شب برات (یا برائت) شب پانزدهم و به قولی چهاردهم ماه شعبان است. این نام به آن خاطر است که بنا بر روایات، خداوند در این شب "برات آزادی" از دوزخ را به بندگانش میدهد. به این ترتیب در این شب، آنهایی که آمرزش یافتند از مجازات تبرئه خواهند شد و به تعبیری سند آزادی آنها از کیفر دوزخ صادر میشود.
از غروب سیزدهم تا پانزدهم ماه شعبان که به چراغ برات معروف است مراسمی برای تکریم اموات برگزار میگردد. این مراسم که ریشه دینی ندارد مربوط به ایران باستان است و در برخی کشورهای خاورمیانه و هند و بخشهای شرقی ایران، خراسان و مناطق کرد نشین با اسامی مختلفی همچون چراغ برات، عید برات، شب برات و ... با مراسم و آداب مختلفی برگزار میشود.
این مراسم با وجود اینکه با جشن نیمه شعبان همزمان شده است اما تفاوتهایی دارد. جشن نیمه شعبان مربوط به شیعیان است در حالیکه جشن برات را مسلمانان اهل تسنن و بخشی از مناطق شیعی برگزار میکنند. سابقه جشن چراغ برات یا "روشنایی" بسیار کهنتر از جشن نیمه شعبان است.
تبیین رهبر انقلاب از فرمول قرآنی پیروزی بر مستکبران، یادآور میشود که قدرت ملت ایران ناشی از قرآن و رهبران مبین آن است که هدایت ملت را رقم میزند. ادامه مطلب...
«شهر رمضان شهر الله و شعبان شهر رسول الله و رجب شهری»؛ ماه رمضان، ماه خداست، و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.(فروع کافی، ج 4، ص14)
چه عظمتی از این بالاتر که این ماه به نام رسول رحمت و مهربانی حضرت محمدبن عبدالله(ص) نامگذاری شده و برای فضیلت روزه در این ماه، شفاعت ایشان را به دنبال خواهد داشت.
در روزهای سوم و چهارم و پنجم این ماه بزرگ، میلاد سه مولود عظیم الشأن و بزرگ مرتبه ثبت شده است: امام حسین(ع)، ابوالفضل العباس(ع) و امام زین العابدین(ع).
صلوات مخصوص این ماه در وقت زوال ظهرها خوانده میشود و طلب مغفرت از درگاه الهی، آمادگی برای ورود به ماه خدا، ماه مبارک رمضان خواهد بود.
امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) فرزندان علی(ع) و فاطمه زهرا(س) و ام البنین(س) میباشند. بزرگترین لقب امام حسین(ع) سیدالشهداء است، چنانکه حضرت عباس، قمر بنی هاشم ملقب شده است. شجاعت، رشادت، ایثار، بلندمردی و ... از اوصاف این دو فرزند عزیز امام علی(ع) است. حسین(ع) امام سوم شیعیان و حضرت عباس، علمدار و یاور او در تمام عمر به ویژه در صحرای کربلاست.
حسین بن علی(ع) تربیت شده در دامان پرمهر پیامبر، علی(ع) و فاطمه زهرا(س) است، چنانکه پیامبر فرمود: حسین منّی و أنا من حسین. ادامه مطلب...
27 رجب؛ مصادف با مبعث رسول اکرم(ص)
بعثت پیامبر روز 27 ماه رجب، پنج سال پس از تجدید بنای کعبه، اتفاق افتاد
(27 رجب) ؛ مصادف با مبعث رسول اکرم(ص)
مقدمه
بی تاب از حرارت تکلیم، از قله «نبوت» باز می گردد.
اینک ندای «اقرأ باسم ربک الذی خلق» در جانِ روشن پیامبر صلی الله علیه وآله طنین انداخته است .
قرآن، بر قلب مبارک پیامبری نازل می شود که امین وحی است و دلسوز مؤمنان...
مردی از نسل ابراهیم، به پیامبری مبعوث می شود تا دیگر بار کعبه را از آلایش بتها پاک سازد.
پیامبری می آید تا تجلی رحمتِ خداوند باشد...
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
نقش هنرمندان در جنگ روایتها
اکران «قاتل و وحشی» گامی به سوی عادیسازی بیحجابی در سینما؟
«هنر باهنر» به نمایشگاه کتاب میآید
فحش و فضیحت به دولت در کنار مزار دانشمند هستهای!
اسرای اسرائیلی با موشکهای خودشان کشته شدند
انتقاد شدید مفتی عمان از جنایات رژیم صهیونیستی
مردم قانون النهر؛ آماده استقبال از پیکر شهید سیدهاشم صفیالدین
نماز دانشجو در دوران اقامت در محل تحصیل
درک دلی از موضوعی فرابشری
[عناوین آرشیوشده]