سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند ـ عزّوجلّ ـ، بنده پُر خوابِ بیکار رادشمن می دارد . [امام کاظم علیه السلام]
 
دوشنبه 102 اسفند 21 , ساعت 11:3 عصر

عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در نشست خبری اعلام برنامه‌های آستان‌‌های آستان قدس رضوی در ماه مبارک رمضان و نوروز، که امروز 21 اسفندماه در محل دفتر معاونت اماکن متبرکه صحن کوثر حرم مطهر رضوی برگزار شد با اشاره به تقارن نوروز و ماه مبارک رمضان امسال و دو سال آینده اظهار کرد: امسال محروم شدیم و شاید سال آینده هم همین اتفاق بیفتد، زیرا به دلیل این تقارن، مقام معظم رهبری به حرم مطهر رضوی مشرف نمی‌شوند، اما امیدواریم به زودی و قبل از تابستان زیارت‌شان کنیم.

وی ادامه داد: به جهت اهمیت موضوع نوروز و رمضان طی جلسه‌ شورای مشورتی که با حضور تولیت معزز آستان قدس و با حضور نماینده ولی فقیه، استاندار و سایر مسئولان استانی تشکیل شد، خطوط اصلی برنامه‌های رمضان و نوروز ترسیم و منتهی به یک سند محتوایی شد که براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در نوروز توجه مردم به خدا و محبت به یکدیگر، زیارت اعتاب مقدسه و در رمضان تلاوت قرآن، افطاری ساده و تلطیف روابط اجتماعی را مد نظر در برنامه‌ریزی‌ها با اولویت گسترش و تثبیت آثار زیارت قرار دادیم.

وی بیان کرد: در حقیقت محور اصلی برنامه‌های ما زیارت و امام شناسی و ولایت است. در کنار آن ایجاد زمینه‌های مختلف برای ارتباط مستمر با زائران و مجاوران مد نظر است، در فضایی روحانی و معنوی با پیوست‌های علمی و فرهنگی که مورد تأکید تولیت آستان قدس رضوی است، چنانکه اگر ارائه خدمت و تسهیلات زیارتی وجود دارد، باید در کنار آن یک کار علمی، معرفتی و فرهنگی انجام شود.

طراحی بیش از 260 برنامه برای رمضان و نوروز

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس اظهار کرد: بیش از 260 برنامه آستان قدس رضوی، حرم مطهر رضوی در رأس، سازمان علمی و فرهنگی، بنیاد کرامت، بنیاد بهره‌وری و سایر مؤسسات برای رمضان و نوروز طراحی کرده‌اند تا ان شاءالله در بازه‌های زمانی که زائران مشرف می‌شوند. یعنی در ابتدای تعطیلات، شب‌های قدر و تعطیلات عید فطر سعی کرده‌ایم خدمات و تسهیلات زیارتی و هم برنامه‌های علمی فرهنگی جامعی تدارک دیده شود.

وی ادامه داد: بدین ترتیب در حرم مطهر که نمادی از پیوند عترت و قرآن است، قرآن را محور قرار دادیم و امام‌شناسی و زیارت را با یک حدیث محوری از امام رضا (ع) پیرامون اجتماعی که می‌فرماید: «إنَّ مِن حَقِّ المُو?مِنِ عَلَى المُو?مِنِ: المَوَدَّةَ لَهُ فی صَدرِهِ، وَالمُواساةَ لَهُ فی مالِهِ، وَالنُّصرَةَ لَهُ عَلى مَن ظَلَمَهُ، ... از جمله حقوق مو?من بر مو?من، این است که در دل، او را دوست بدارد، با مالش به او کمک برساند، او را در برابر کسى که به وى ستم کند، یارى دهد ... » بخش آخر این سخن مبنای عمل ما هست تا غزه را یادمان نرود و ویژه برنامه‌های مختلف غزه و ملت مظلوم فلسطین را به یاد خواهیم داشت.

طالبی افزود: نمایشگاه مفهومی با محوریت قرآن کریم و رمضان در پیاده‌راه مرحوم طبسی، چند سالی است با عنوان یک گذر فرهنگی انتخاب شده است؛ زائر در ابتدای ورود و هنگام خروج از حرم مطهر علاوه بر زیارت و دلدادگی آنچه را از امام (ع) به دست‌ می‌آورد، ارتباط فرهنگی‌اش با آستان حفظ می‌شود. این نمایشگاه با استفاده از فناوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید پیرامون قرآن و عترت مباحثی را ارائه خواهد داد. برای هتل‌ها و مراکز اسکان زائران به کمک مرکز امور قرآن و با تجربه سال گذشته، مباحث و آموزش‌هایی را برای کودکان طراحی کردیم. ویژه‌نامه‌ای با همین موضوع در مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس در دست چاپ است که با دو محور اصلی فوق‌الذکر برنامه محتوایی تولید می‌شود، زیرا دو سالی است که هدف اصلی مان را ارائه خدمت به کودکان و نوجوان و نسل جوان قرار دادیم.

وی اظهار کرد: اقدامی که امسال در حریم حرم مطهر رضوی انجام خواهیم داد، اقامه نماز جماعت در مجتمع‌های تجاری است. زیرا یکی از دغدغه‌های تولیت آستان قدس رضوی این بود که چرا کسبه اطراف حرم به نحوی نشان نمی‌دهند که اکنون وقت اقامه نماز است. طی بررسی‌ها دریافتیم که اشتیاق کسبه در کنار زمان طولانی رفت و برگشت تا حرم مطهر مانع از این اقدام می‌شده است. لذا با کمک دانشگاه رضوی، 5 مجتمع تجاری در 5 حریم ورودی حرم مطهر اقامه نماز جماعت را خواهیم داشت، علاوه بر آن در طرح نوای ملوک مرکز امور قرآن به کمک آموزش و پرورش، نوجوانان را شناسایی و در این ورودی‌ها با 250 متر فاصله در هنگام اذان به اجرای زنده اذان می‌پردازند. این چنین فعالیت‌هایی در کاهش برخی آسیب‌های اجتماعی اطراف حرم که نگران آن هستیم و نباید اتفاق بیفتد، می‌تواند مؤثر واقع شود.

طالبی بیان کرد: در روز سوم ماه رمضان، محفل قرآنی جامعه قرآنی مشهد مقدس با تولیت آستان قدس رضوی برگزار خواهد شد. از آنجا که به برکت امام رضا (ع) مشهد یک شهر قرآنی است و در سال‌های اخیر در حال تبدیل شدن به یک قطب قرآنی است، امسال در مسابقات بین‌المللی 6 نفر از مشهد دارای رتبه‌های برگزیده شدند که از ایشان نیز در این جلسه تقدیر خواهد شد.

معرفی مصحف مشهد رضوی

وی با اشاره به رونمایی مصحف مشهد رضوی و یکی از نفایس ارزشمند گنجینه قرآنی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در دی ماه 1402یادآور شد: این مصحف متعلق به نیمه دوم سده اول هجری است، نیاز به معرفی بیشتری دارد. آستان قدس یک هاب بزرگ قرآنی است و تقریباً بیش از 15 مؤسسه ما در حال انجام فعالیت‌های قرآنی علمی، ترویجی و تبلیغی هستند. ان شاءالله در نمایشگاه قرآن کریم تهران و مشهد حضور فعال خواهیم داشت و یکی از مهم‌ترین برنامه‌‎های ما در این نمایشگاه‌ها معرفی مصحف مشهد رضوی است.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: طرح مهرانه را در خیابان‌ها و ورودی‌های منتهی به حرم مطهر رضوی با استفاده از تشکل‌های مردمی در قالب برنامه تبلیغی و ترویجی، مشاوره و سطح فرهنگی اجرا خواهیم کرد. مسابقات مفاهیم قرآن کریم، از جمله برنامه‌های مرکز امور قرآنی است. کرسی‌های تلاوت قرآن کریم در 31 استان با استفاده از خادمیاران استانی و مرکز امور قرآن در مشهد برگزار می‌شود. برنامه جزءخوانی در حرم مطهر رضوی و در حرم حسین ابن موسی الکاظم(ع) در طبس اجرا و به طور مستقیم از صدا و سیما پخش خواهد شد.

وی ادامه داد: برنامه‌های ستاد تفسیر را در مساجد منتخب کشور با همکاری ستاد تفسیر استاد قرائتی داریم. مراسمی را با بنیاد کرامت در حاشیه شهر مشهد مقدس با عنوان روزه اولی‌ها برگزار می‌کنیم که در کنار آن مباحث و کرسی‌های تلاوت قرآن را هم داریم.

طالبی افزود: در امور هنری، مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس پادکست‌های مختلفی را با مفاهیم اسلامی، مناجات خوانی، دو سرود در قالب مناجات خوانی تولید و در اختیار قرار خواهد داد.

وی یادآور شد: قریب به 50 سال است آنچه که در موزه قرآن کریم بوده، عوض نشده است. اکنون کارشناسان نسخ خطی آستان قدس، قرآن‌ها و نسخ خطی جدیدی را انتخاب کرده‌اند که در نیمه ماه رمضان موزه قرآن با نسخ جدید تعویض می‌شود.

اعطای زائرکارت کتابخانه رضوی با اعتبار یک ماه

طالبی با اشاره به مهیا بودن برنامه اعتکاف علمی در کتابخانه‌های حرم مطهر رضوی گفت: نشست‌های تخصصی با موضوع نهج‌البلاغه، ماه رمضان به عنوان میراث ناملموس و آشنایی با تاریخچه و ابزار‌های سنتی که در کتابت قرآن کریم برگزار خواهد شد. تسهیلات نوروزی و ویژه با عنوان زائر کارت کتابخانه رضوی با اعتبار یک ماه برای زائران در نظر گرفته شده و دو ایستگاه مطالعه دیجیتالی و دو پایگاه تخصصی در کتابخانه ارائه خدمت خواهند داد. همچنین برنامه زنده خوشنویسی و کتابت قرآن کریم را در موزه اجرا خواهیم کرد.

وی به برنامه‌های بیناد پژوهش‌های آستان قدس رضوی اشاره و بیان کرد: پویش کتاب‌خوانی با عنوان «توبه‌کننده دوست خداست» در تیراژ بالا منتشر شده است. برای شهادت حضرت خدیجه (س) نیز دو ویژه برنامه برگزار خواهد شد.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی ادامه داد: مؤسسه امور جوانان آستان قدس رضوی برنامه هفتم دوره ملی «بی‌نهایت شو» را با رعایت اقتضائات ماه رمضان کلید خواهد زد که یک مدرسه فکری به عنوان دوره آموزشی برای طلاب و دانشجویان سراسر کشور است. همچنین در بازه تعطیلات نوروز و فرصت بسیار ارزشمند ماه مبارک رمضان، اردوهای یک روزه برای نوجوانان و همچنین دوره‌ توانمندسازی مربیان و اساتید خود برگزار می‌کنند.

وی درباره اصنافی که به زائران خدمت ارائه می‌کنند، اظهار کرد: برای آشنایی اصناف با اقتضائات ماه رمضان دانشگاه امام رضا (ع) یک دوره دانش‌افزایی را برگزار کرده است تا اطلاعات و آگاهی در چهار چوب ضوابط شرع مقدس هم برای زائری که مسافر است، راحت باشد و هم حرمت زائری که روزه‌دار است، حفظ شود.

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ