به گزارش خبرنگار ایکنا، آیین پایانی هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، همزمان با سوم خرداد و سالروز آزادسازی خرمشهر، امشب سوم خرداد در تالار وحدت برگزار شد.
این رویداد فرهنگی با حضور چهرههای شاخصی از جمله جمشید هاشمپور، ژاله صامتی، احمدرضا درویش، سردار حسین سلامی، مجید انتظامی و دیگر فعالان حوزه سینما و رسانه، رنگوبوی ویژهای به خود گرفت.
در آغاز مراسم، همزمان با ورود مجید انتظامی، قطعه موسیقایی «سمفونی خرمشهر» از آثار شناختهشده این آهنگساز، در سالن طنینانداز شد.
جلال غفاری، دبیر جشنواره فیلم مقاومت در ابتدای این مراسم ضمن خوشآمدگویی به حاضران در جلسه اظهار کرد: به لطف خدا جشنواره هجدهم امشب به پایان میرسد. برادران عزیز 17 دوره زحمت کشیدند تا این جشنواره به این نقطه رسید. افتتاحیه جشنواره هجدهم روز شنبه در باغ موزه دفاع مقدس برگزار و جایزه بخشهایی از رویداد اهدا شد. امروز نیز بخشهای بینالملل، فیلم بلند، فیلم کوتاه و مستند برگزیدگان خود را معرفی میکنند. در ایام برگزاری جشنواره همواره به این فکر میکردم که چرا جایزه جشنواره مقاومت برای هنرمندان اهمیت دارد؟ این جایزه ارزش مادی ندارد بلکه ارزش این جایزه به هدف و آرمانی است که برای خودش قرار داده است.
وی افزود: در بخش بینالملل از تونس، آرژانتین، روسیه، عراق و ... آثاری برای ما ارسال شد. در بخش فیلم نیز بیش از 3 هزار و 500 اثر برای ما ارسال شد و براساس نظام مشخص سامانهای تمام مراحل ثبتنام و داوری به خوبی طی شد. تعداد آثار ارسالی به جشنواره تقریباً دو برابر شد زیرا اتفاقات پس از طوفان الاقصی هنرمندان ما را حساس کرد و متوجه شدند که مقاومت میتواند پیوندی میام مردم و هنر ایجاد کند. مقاومت صدایی است که امروزه از گلوی تمام آزادیخواهان جهان شنیده میشود. امیدوارم این جشنواره در اختتامیه به آغازی روشن برسد و ما بتوانیم همواره از مقاومت بگوییم و برای مقاومت فیلم بسازیم.
در ادامه مراسم، سردار حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران و پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما از مریم کارگر عزیزی که همسر، پدر، برادر و فرزندش در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدهاند، تقدیر به عمل آمد.
مهمان ویژه دوم اختتامیه جشنواره مقاومت همسر شهید «اسفندیار یکه تاز» فیلمبردار شهید گروه روایت فتح و از همراهان شهید آوینی بود که از او هم با تشویق گرم مهمانان تقدیر به عمل آمد.
سومین تقدیر ویژه این مراسم به احمدرضا درویش، کارگردان شناخته شده سینما و سازنده آثاری همچون «کیمیا»، «سرزمین خورشید« و «دوئل» رسید.
احمدرضا درویش در سخنانی کوتاه گفت: از برگزارکنندگان معزز تشکر دارم. همیشه در تولید فیلمهای دفاع مقدسی سردار سلامی و مجموعه سپاه برای ما یک تکیهگاه بزرگ بودند. یاد عزیز بزرگوار و معلم خودم مرحوم رسول ملاقلی پور را گرامی میدارم و وظیفه خودم میدانم از آقای حاتمیکیا که ایشان را هم معلم خود میدانم یاد کنم.
دیگر تقدیر ویژه این مراسم به جمشید هاشمپور، بازیگر پیشکسوت سینما اختصاص داشت. این بازیگر نیز در سخنانی بیان کرد: برای بنده حضور در جمعی از برجستگان ایران عزیز لحظات بسیار دلانگیز و شوقآفرینی است. آنهایی که رسالت اصلی خود را احیای باشکوهترین قطعه تاریخ اسلام و ایران قرار دادند و به دنبال زنده کردن حافظه تاریخی ملت برای شکوه جاودان مقاومت هستند. امشب یکی از شبهای پرشکوه و پر افتخار ملت عزیز ایران است که در 43 سال پیش در چنین روزی پاره تن ملت ایران خرمشهر به ماممیهن بازگشت و ایرانیان یکی از نقاط اوج عظمت نام بزرگ ایران را در جهان متجلی کردند.
در بخش بعدی اختتامیه، حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در سخنانی بیان کرد: برای بنده حضور در جمع بخشی از برجستگان ایران عزیز لحظات بسیار دلانگیز و شوق آفرینی است. آنهایی که رسالت اصلی خود را احیای باشکوهترین قطعه تاریخ اسلام و ایران قرار دادند و به دنبال زنده کردن حافظه تاریخی ملت برای شکوه جاودان مقاومت هستند. امشب یکی از شبهای پرشکوه و پر افتخار ملت عزیز ایران است. در 43 سال پیش در چنین روزی پاره تن ملت ایران یعنی خرمشهر عزیز به مام میهن بازگشت و ایرانیان یکی از نقاط اوج عظمت نام بزرگ ایران را در جهان متجلی کردند.
وی ادامه داد: انسان با قلب خود به عمیقترین معارف دست پیدا میکند. ما برای این که حقیقت را از واقعیت منفک کنیم، به چشم و گوش باطنی خود که در قلبمان است نیاز داریم. قلبی که مرکز احساس و عاطفه و معرفت و نکته کانونی وجدان آدمی است. آنجایی که فطرت انسان حیات مییابد. هنر با قلب سروکار دارد و هنرمندان انسانهایی هستند که با قلب خود به اعماق قلب دیگران سفر میکنند و حقایقی را بازتاب میدهند که ما نمیتوانیم با چشم و گوش ظاهری خودمان درک کنیم.
فرمانده سپاه پاسداران اضافه کرد: رقابت امروز در دنیا برای غلبه بر اذهان و قلبها است. دنیای هنر همین است. هنرمندان سازندگان هویت حقیقی یک ملت هستند .آنها سازنده شخصیت، منزلت، فضیلت، اعتبار، و یک جغرافیا جدید از هویت هستند به ویژه وقتی در فضای مقاومت فعالیت میکنند چون جغرافیا مقاومت فراتر از مرزهای جغرافیایی کشور است. هنر تفکیک مرزهای اعتقادی و ارزشی است، هنر کرانه ارزشها را مشخص میکند، هنر والا حقایق را بازتاب میدهد و چشمان حقیقتبین را باز میکند.
سردار سلامی عنوان کرد: نبرد ما نبرد نور و تاریکی است. شیاطین انس و جن تلاش میکنند که تیرگی جهل نابینایی معرفتی و سیاسی بر انسانها غلبه کند و انسانها را آن گونه بسازند که خود میخواهند. هنرمندان ما باید بدانند که در چه فضایی آثارشان را خلق میکنند. هنر مقاومت پاسداشت فضیلتها است. هنر مقاومت در مسیر حفظ سنتها و حافظه تاریخ بزرگ ما است؛ حافظهای که ما را در جهان معرفی میکند پس هنرمندان خالقان این حقیقت هستند و هنر مقاومت، هنر والا، متعالی، متعهد و برخاسته از قلبهاست. هنر مقاومت هنری است که از دفن ملتها در زیر آوار تهاجم فرهنگی دشمنان جلوگیری میکند. هنر افتخار و جاودانگی و بقا است.
وی در پایان سخنش بیان کرد: امروز نبرد از سنگرها به روایتها تغییر مکان داده است. من به این حسن انتخاب و زیرکی کسانی که در این عرصه کار میکنند و قدرت فهم آنان که شجاعانه و فداکارانه فعالیت میکنند، درود میفرستم. دشمن میخواهد کاری کند که ما از دفاع از ارزشها و مقدسات خودمان خجالت بکشیم.
هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از بیست و هفتم اردیبهشت تا سوم خرداد در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
نقش هنرمندان در جنگ روایتها
اکران «قاتل و وحشی» گامی به سوی عادیسازی بیحجابی در سینما؟
«هنر باهنر» به نمایشگاه کتاب میآید
فحش و فضیحت به دولت در کنار مزار دانشمند هستهای!
اسرای اسرائیلی با موشکهای خودشان کشته شدند
انتقاد شدید مفتی عمان از جنایات رژیم صهیونیستی
مردم قانون النهر؛ آماده استقبال از پیکر شهید سیدهاشم صفیالدین
نماز دانشجو در دوران اقامت در محل تحصیل
درک دلی از موضوعی فرابشری
[عناوین آرشیوشده]