سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، میراثی ارجمند و نعمتی، عام و گسترده است . [امام علی علیه السلام]
 
پنج شنبه 92 آبان 2 , ساعت 9:19 صبح

عید ولایت مبارک باد

«حذیفه که نگاه ناباورانه جمعیت برایش چندان عجیب نبود ادامه داد:

"بازگرداندن ثلث سپاه اسلام، با وجود آنکه پیامبر پیشاپیش مسلمانان به راه افتاده بود، کار کوچکی نیست! آیا چنین کارشکنی از افراد معمولی بر می‌آید؟ جنگ احد سه سال پس از هجرت پیامبر بود. منافقین تا پایان عمر مبارک پیامبر- یعنی سال دهم هجری- دست از کارشکنی و توطئه بر نداشتند. با دشمنان مسلمانان رابطه داشتند، اخبار محرمانه را به ایشان می‌رساندند و در جنگ‌ها موجب تفرقه و سستی سپاه اسلام بودند. از هیچ فرصتی برای شایعه‌پراکنی و ایجاد تزلزل در جامعه کوچک مدینه چشم‌پوشی نمی‌کردند. دل پیامبر از ایشان خون بود."

مسلم با دهانی که از تعجب باز مانده بود به حذیفه می‌نگریست. دست و پایش کرخت شده بود و کم‌کم آثار خشم در صورتش نمایان می‌شد.

حذیفه نگاهش را از مسلم گرفت و جمعیت را از نظر گذراند و گفت: "آیا تا کنون از خود نپرسیده‌اید پس از رحلت پیامبر چه بلایی سر این جماعت آمد؟ چرا دیگر از توطئه‌ها و کارشکنی‌ها خبر نبود؟"


سکوتی غم‌بار مسجد را فراگرفته بود. صدایی از هیچ کس در نمی‌آمد. تنها صدای وزش باد در کوچه‌های مدائن به گوش میرسید که برای لحظه‌ای پرده مسجد را با خود بلند کرد و نور مهتاب به شبستان تابید.»

 

شاید جز جمله مشهور «من کنت مولاه فهذا علیٌ مولاه» و خلاصه‌ای اجمالی از ماجرای اعلام ولایت امیرالمؤمنین، چیز بیشتری درباره واقعه غدیر در ذهن بیشتر ما نباشد. و عید غدیر هم خلاصه می شود به دید و بازدید از سادات و... . اما نه ماجرا به غدیر ختم می شود و نه داستان به همین اختصار است.

گذشته از تبعات مذهبی و تاریخی که غدیر و ولایت حضرت امیر علیه  السلام در مسلمان گذاشت، خود واقعه غدیر قبل و بعدی دارد که سرنوشت جهان را تغییر داد. گرچه این سخن نیز جای شرح و توضیح دارد که آیا واقعا آن گروهی که در مقابل ولایت به دشمنی برخاستند به اهداف خود رسیدند یا نه؟! که به بیان قرآن و وعده صادق الهی به پیروزی نرسیدند.

ماجرای ترور پیامبر(ص) در مسیر بازگشت از حج، خطبه مفصل پیامبر (ص) در غدیر،مخالفت پنهان گروهی با ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام در همان غدیر خم، نافرمانی همان عده از سپاه اسامه و... جزئیات و حواشی واقعه غدیر هستند که کمتر گفته و شنیده شده است. خطبه غدیر به دستور پیامبر (ص) باید در میان مسلمانان خوانده شود و به معانی و مضامینش توجه شود، که ایشان بزرگترین امر به معروف را تبلیغ پیام غدیر اعلام کرده اند.

کتاب های متنوعی متناسب با قشرهای مختلف در این باره تألیف شده است ولی جای خالی روایت های داستانی از غدیر به چشم می خورد.

«غدیر در مدائن» اولین قدم در روایت داستانی غدیر است. شخصیت محوری این داستان یک جوان ایرانی است که ماجرای غدیر را از زبان حذیفه -فرماندار مدائن و از یاران حضرت امیر علیه السلام- می شنود. با به خلافت رسیدن حضرت امیر علیه السلام دو نامه به حذیفه می رسد که یکی از آنها را باید در مسجد برای مردم بخواند. در جریان قرائت نامه حذیفه امام علی علیه السلام را «امیرالمؤمنین حقیقی» خطاب می کند و همین تعبیر آتشی می شود بر خرمن تصورات پیشین مسلم تا بخواهد بداند و به جمع شیعیان بپیوندد و به سوی سرنوشت عاشقان امیرالمؤمنین قدم بردارد.

این داستان گرچه کاستی هایی به لحاظ فنی و ساختاری دارد ولی می تواند با توجه به حجم اندکش کتاب خوب و جذابی برای معرفی بهتر غدیر به دانش آموزان، دانشجویان و دیگر اقشار جامعه باشد. می شود این کتاب را به عنوان عیدی روز غدیر هدیه داد، هدیه ای که جام هایی از ماجرای غدیر را به عاشقانش می چشاند. می شود این کتاب را در مدارس جمع خوانی کرد و بیشتر با غدیر آشنا شد.

چه بهتر که دید و بازدید های روز عید به یک احوالپرسی و صله رحم معمولی ختم نشود و از مجالسی که گرد هم می آییم بهتر استفاده کنیم و فراز هایی از خطبه غدیر را در کنار هم بخوانیم.

*

پژوهش های کتاب «غدیر در مدائن» را محمدجواد امامی انجام داده است و محمدمهدی همتی آن را به شکل داستانی درآورده است. این کتاب 76 صفه ای را موسسه فرهنگی خاکریز ایمان و اندیشه با قیمت 2500 تومان به بازار عرضه کرده است. برای تهیه این کتاب در تهران می توانید به مراکز زیر مراجعه کنید:

فروشگاه کتاب کیهان، کتابستان متروی شهدا، کراسه.

همچنین با شماره های زیر هم می‌توانید تماس بگیرید:

موسسه متن: 9124715626

خیزش نو:021 66977580



لیست کل یادداشت های این وبلاگ